כרוב ממולא

אחד המאכלים האהובים עלי מהילדות הוא ממולאים. כרוב ממולא, בצלים, פלפלים או קישואים.

תמיד יש סוג מסוים שהוא מועדף יותר אבל אם מכינים סיר עם כל מיני ממולאים אפשר לרצות את כל בני הבית.

את הסיר הזה הכנתי ביחד עם אימי, שתבדל לחיים ארוכים. אחת מהנאות החיים להיות עם אמא במטבח, ללמוד ממנה ולהנציח את האוכל שלה.

כיף לשתף אתכם, וכשאתם מכינים את האוכל של הבית של אמא שלי, זה מחמם את הלב.

שימו לב, בהכנת הכרוב הממולא השתמשנו בטכניקה של הקפאה לצורך ריכוך הכרוב (במקום הרתחה, ששורפת את הידיים).

יש להקפיא את הכרוב לפחות לשבוע ימים, דבר הגורם לו לריכוך אחרי הפשרה וזה חוסך המון זמן!!

לפעמים, אחרי הפשרה נראים על הכרוב סימנים חומים, מדובר במעין כוויות קור, אך זה לא מקולקל.

כל התהליך מפורט בהמשך.

מקווה שתהנו.

רוצים לראות סרטון של ההכנה? כנסו לאינסטגרם!

הכנתם? תייגו אותנו באינסטגרם @taamatok

 

כרוב ממולא


חומרים לסיר ממולאים:

2 כרובים בינוניים להקפיא בשקית כשבוע.


חומרים למילוי:

1 צרור פטרוזיליה גדול קצוץ.

1 צרור שמיר קצוץ.

1/2 קג בשר בקר טחון

1.5 כוסות אורז פרסי שטוף היטב.

4 כפות גדושות רסק עגבניות 28bx

2 בצלים גדולים קצוצים (עם הנוזלים שלהם)

2 כפיות מלח

1 כפית מלח לימון

1/4 כוס שמן

3 כפות סוכר

אופן הכנה:

מקפיאים את הכרובים בשקית למשך שבוע לפחות. מוציאים לילה לפני ההכנה מהמקפיא, משאירים בתוך השקית על השיש להפשרה.

בבוקר שמים את הכרובים במים. חותכים מסביב לגבעול (החלק שמחבר את עלי הכרוב) ומפרידים לאט לאט את העלים לקערה.

מערבבים את כל חומרי המילוי.

חותכים את החלק הבולט בכל עלה. מניחים את העלה על משטח כשהחלק הבולט שחתכנו כלפי מטה. מניחים כף מהמילוי, סוגרים משני הצדדים ומגלגלים.

כך מגלגלים את כל עלי הכרוב. שמים בסיר רבע כוס שמן קנולה, מסדרים את הכרוב בצפיפות כשהצד היפה כלפי מעלה.

דוקרים עם מזלג כל אחד מהכרובים שלוש דקירות, אם צריך מניחים שכבה נוספת של כרובים מעל ודוקרים גם אותם.


מכינים רוטב:

6 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כפית מלח לימון

3 כפות סוכר

1/2 כוס מים רותחים


המשך אופן ההכנה:

לערבב את חומרי הרוטב עד לאחידות ולשפוך מעל הכרובים, להניח על הכרובים צלחת הפוכה כדי שהם ישמרו על צורתם. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הכרוב וסוגרים עם מכסה.

מדליקים את הגז, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למצב של ביעבוע קל למשך שעתיים-שלוש, מוציאים את הצלחת וסוגרים רק עם המכסה. מכניסים לתנור על חום של 100-110 מעלות למשך כמה שעות.

אני הכנסתי ב 21:00 בערב עד הבוקר. אפשר להכניס גם לפחות שעות, בערך 5-6 שעות.

מקווה שתהנו.

רוצים לראות סרטון של ההכנה? כנסו לאינסטגרם!

הכנתם? תייגו אותנו באינסטגרם @taamatok


טיפים:

1. אם נשארה מילית, ניתן למלא בצל. לוקחים בצל גדול, קולפים אותו וחותכים מלמעלה ולמטה את החלק שמחבר את שכבות הבצל.

עושים חתך נוסף לאורך הבצל. מכניסים לשקית, קושרים ושמים במיקרו לדקה, מוסיפים זמן במיקרו עד שהבצל מתרכך. (כ3 דקות סה"כ).

2. חשוב להניח את הכרוב בסיר בצפיפות, כך הכרוב לא יזוז ולא יתפרק בבישול.

3. ניתן להכין באותו אותן גם פלפלים ממולאים, אך אין צורך להכניס את הפלפלים לכל כך הרבה שעות בתנור.

 
 
 
 
 

לפרטים ומידע נוסף - צרו עימי קשר היום


x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.